+31(0)485 769064
Online reserveren ›

Online reserveren

Omgeving Boxmeer

Klooster Elsendael ligt in Boxmeer. In de loop der jaren is er veel cultuur bewaard gebleven, maar is er uiteraard ook veel veranderd zoals de bouw van een leuk winkelcentrum vol met bijzondere boetiekjes en uitnodigende terrassen. Het centrum van Boxmeer heeft een oud winkelgedeelte, een overdekt centrum en twee moderne horecapleinen.

Bovendien ligt Boxmeer in het Land van Cuijk, een streek waar het onbeperkt genieten is. Daar komen de Brabantse gastvrijheid, het Bourgondische leven en de Limburgse gemoedelijkheid samen.

Het Land van Cuijk biedt uiteenlopende toeristische mogelijkheden. Er zijn attractieparken, musea zoals het Oorlogsmuseum in Overloon, speeltuinen, een dierentuin, kinderboerderij, historische monumenten, kunstwerken, kastelen, kerken, kloosters en zelfs een basiliek die garant staan voor boeiende en onvergetelijke momenten. Aan gezellige cafés en een scala aan veelsoortige restaurants is in het Land van Cuijk ook geen gebrek.

Het Land van Cuijk is ook een gebied waar u sportief uitstekend uit de voeten kunt. Zo kunt u eindeloos wandelen en fietsen; daarvoor zijn er prachtige wandelroutes en fietsroutes uitgestippeld door onder andere het Maasheggengebied. Ook het Nationaal Park Maasduinen is enorm in trek bij wandelaars en fietsers. Speciaal voor de extra sportieve fietsers zijn er spectaculaire ATB routes gecreëerd. Voor paardenliefhebbers zijn er diverse maneges met paardenverhuur en bosroutes aanwezig. Kanovaren kunt u op verschillende plaatsen door mooie natuurgebieden met veel afwisselende flora en fauna. Ook zwemmers, surfers, en duikers kunnen hun hart ophalen. Verschillende plaatsen aan de Maas hebben een jachthaven en er zijn rustige vislocaties.

Zie tevens onze webpagina met tips voor toeristen.